mymoods
toelichting
maak nieuw evenementnieuwscontacthoud mij op de hoogte
mymoods
Nieuws

Jaarbeurs Utrecht behaalt GOUDEN Green Key!

Op vrijdag 8 oktober is het certificaat van de Green Key uitgereikt aan Jaarbeurs Utrecht. En wel de 300e Green Key voor duurzame recreatie en zakelijke bijeenkomsten in Nederland. Green Key is hét internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de hospitality sector. Jaarbeurs Utrecht heeft het keurmerk voor 2010 ontvangen.

Deze 300e Green Key in Nederland is een mijlpaal voor de Stichting KMVK die het programma van de Green Key uitvoert. Directeur Erik van Dijk van deze Stichting is daarom speciaal naar de Jaarbeurs gekomen om het certificaat persoonlijk te overhandigen. Dit in aanwezigheid van de Director van FEE International, de heer Finn Bolding Thomson. FEE International is een wereldwijde NGO en eigenaar van het internationale keurmerk Green Key.

Rob van der Heijden - adjunct directeur Jaarbeurs Utrecht - is trots op het certificaat. ‘Het betekent dat we goed bezig zijn met duurzaamheid, MVO, het milieu en met onze omgeving. En dat moet ook wel. We willen meer doen dan de wet- en regelgeving van ons verlangt. Green Key houdt ons als organisatie scherp en motiveert ons steeds een stap verder te gaan. We zien het als een waardevol instrument wat verankerd is in onze werkzaamheden. Zo denken we dagelijks na over de effecten van het ondernemen in onze branche en laten we aan onze bezoekers ook zien dat we duurzaam bezig zijn. Dat mag je ook verwachten van een organisatie als de Jaarbeurs. Met onze ambitie om hét Dorpsplein van dit Millennium te worden is het een belangrijke stap.’

Green Key biedt toeristen, recreanten en zakelijke bezoekers de mogelijkheid makkelijker een zakelijke accommodatie te kiezen waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsidentiteit.
Wereldwijd zijn er 1.250 bedrijven die een Green Key mogen voeren. In Nederland zijn er nu precies 300 bedrijven met dit keurmerk. Daarmee loopt de toeristische sector in Nederland voorop ten opzichte van de overige 18 landen die het programma uitvoeren.

Behalve voor toeristen en zakelijke bezoekers is het ook voor overheden een keurmerk dat aangeeft dat de bedrijfsvoering een duurzaam karakter heeft. Criteria waar bedrijven aan moeten voldoen zijn:
• duurzaam ondernemen
• bewustwording van recreant en toerist
• betrokkenheid personeel bij het milieumanagement
• duurzame investeringen
• organisatie van natuur en milieu voorlichtingsactiviteiten

Het Green Key keurmerk wordt voor één jaar toegekend en ieder jaar gecontroleerd. Naast het aantal verplichte maatregelen zijn er ook een aantal keuzemaatregelen toegepast, deze bepalen het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud. ‘Natuurlijk streven we als Jaarbeurs meteen naar goud en dat is ook gelukt. Daar zijn we allemaal ontzettend trots op’ aldus Rob van der Heijden.
Onderkant